Intensiiviryhmät

Circus Helsingin intensiiviryhmät ovat lasten ja nuorten tavoitteelliseen sirkusharjoitteluun ja esiintymiseen tähtääviä sirkusryhmiä. Ryhmiin haetaan vuosittain uusia oppilaita pääsykokeilla. Taiturit ja Konkarit -ryhmiin voit hakea läpi vuoden. Lisätietoa ja hakuohjeet löydät täältä.


Valmennusryhmä (seuraava haku kevät 2025)

Valmennusryhmä (ns. ”Kepe”-ryhmä) on tarkoitettu 1.-6.-luokkalaisille lapsille ja nuorille, jotka ovat harrastaneet sirkusta tai jotain muuta akrobaattista lajia jo pidempään. Ryhmä harjoittelee sirkusta tavoitteellisesti kaksi kertaa viikossa. Harjoituksissa syvennetään osaamista kaikissa sirkuslajeissa ja tehdään esityksiä niin ryhmässä kuin yksin. Valmennusryhmän oppilaat esiintyvät vuosittain ryhmän omissa demonäytöksissä sekä ajoittain myös koulun ulkopuolisissa tapahtumissa. Valmennusryhmä kuuluu taiteen perusopetuksen piiriin.

Ryhmää ohjaavat Saga Kolehmainen, Fanni Tähtinen ja Soile Vedenpää.
Lisätietoa taiteen perusopetuksesta: http://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot/taiteen_perusopetus


Taiturit (haku avoinna ympäri vuoden)
Taiturit on syksyllä 2021 perustettava ryhmä, joka on tarkoitettu 7.-9.-luokkalaisille nuorille, jotka ovat harrastaneet sirkusta tai jotain muuta akrobaattista lajia jo pidempään. Ryhmä harjoittelee sirkusta tavoitteellisesti kaksi kertaa viikossa. Harjoituksissa syvennetään osaamista kaikissa sirkuslajeissa ja tehdään esityksiä niin ryhmässä kuin yksin. Harjoituksissa painotetaan akrobatian ja oman, vapaasti valittavan sirkuslajin harjoittelua, kehonhallintaa, ilmaisua, esitysten tekoa, esiintymistä ja sirkustaiteen tuntemusta. Taiturit esiintyvät vuosittain ryhmän omissa demonäytöksissä sekä ajoittain myös koulun ulkopuolisissa tapahtumissa. Taiturit-ryhmä kuuluu taiteen perusopetuksen piiriin.

Ryhmää ohjaavat Fanni Tähtinen, Veela Mannerkoski ja Enrique Salas.
Lisätietoa taiteen perusopetuksesta: http://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot/taiteen_perusopetus


Konkarit  (haku avoinna ympäri vuoden)

Konkarit on intensiiviryhmä toisen asteen opiskelijoille 18 ikävuoteen asti. Ryhmä on suunnattu taiteen perusopetuksen syventävän vaiheen oppilaille tai muuten korkean taitotason ja harjoittelumotivaation omaaville nuorille. Ryhmä harjoittelee kahdesti viikossa kahden tunnin ajan. Harjoituksissa painotetaan akrobatian ja oman, vapaasti valittavan sirkuslajin harjoittelua, kehonhallintaa, ilmaisua, esitysten tekoa, esiintymistä ja sirkustaiteen tuntemusta. Syventävän vaiheen päätteeksi on mahdollista suorittaa lopputyö ja saada todistus taiteen perusopintojen laajan oppimäärän suorittamisesta.

Ryhmää ohjaavat Fanni Tähtinen, Veela Mannerkoski ja Enrique Salas.
Lisätietoa taiteen perusopetuksesta: http://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot/taiteen_perusopetus


Esiintyvä ryhmä  (seuraava haku kevät 2025)

Esiintyvä ryhmä on 8–20-vuotiaista lapsista ja nuorista koostuva noin 30 sirkusharrastajan ryhmä, joka esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa kuten kesätapahtumissa, yritysten ja järjestöjen tapahtumissa sekä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Ryhmän taso on korkea ja ryhmä on toiminut mm. opetushallituksen nimeämänä Nuori kulttuuri -lähettiläänä.

Esiintyvään ryhmään otetaan lapsia ja nuoria, jotka ovat taidollisesti pitkällä ja jotka ovat kiinnostuneita sirkustaiteesta ja esiintymisestä. Esiintyvään ryhmään kuuluminen vaatii oppilaalta sitoutumista ryhmän toimintaan ja sääntöihin. Oppilaat harjoittelevat 4 kertaa viikossa ja esiintyvät säännöllisesti niin Circus Helsingin omissa näytöksissä kuin koulun ulkopuolisissa tapahtumissa.

Ryhmää opettavat Saga Kolehmainen, Hannu Pham, Markus Mannilin, Aino Savolainen, Osmo Tammisalo, Soile Vedenpää ja Julia von Lerber sekä vaihtuvat sirkusalan ammattilaiset.

Esiintyvän ryhmän palkinnot ja kunniamaininnat
Tilaa sirkusesitys tapahtumaasi


Lisätietoa: Saga Kolehmainen (saga@circushelsinki.fi)

Circus Helsingin Esiintyvä ryhmä