Mikko Rinnevuori Race Horse Companyn uudessa esityksessä

Subcase 2014 Foto: Petter HellmanEsiinnyn nykysirkusryhmä Race Horse Companyn uudessa Super Sunday-esityksessä. Esityksessä kanssani esiintyvät akrobaatit Petri Tuominen, Rauli Kosonen, Kalle Lehto, Mikko Karhu ja Odilon Pindat.Super Sundayn ensimmäiset harjoitukset on pidetty jo kaksi vuotta sitten, mutta tulin ryhmään mukaan vasta vuoden 2014 alussa, jolloin intensiivinen harjoitusjakso alkoi. Harjoituksia oli neljän kuukauden ajan arkisin kello 9-15. Tänä aikana harjoiteltiin jonkin verran tekniikkaa, mutta ennen kaikkea työstettiin esityksen osia pienissä paloissa. Toiseksi viimeisen kuukauden aikana harjoitukset olivat Circus Helsingin vanhojen tilojen seinänaapurissa Vallilassa, ja viimeisen kuukauden harjoitukset pidettiin Tukholmassa Subtopian tiloissa.

Super Sundayn harjoitukset olivat siinä mielessä hankalia, että esityksessä tehtävät asiat eivät ole niinkään klassisia ratkaisuja, vaan pikemminkin outoja mukaelmia tai variaatioita. Niinpä juuri mikään ei ole ollut itsestäänselvää. Esimerkiksi esityksessä käytettävillä jumppapalloilla hyppiminen ei oikein muistuta mitään, vaan jumppapallolla hyppimistekniikka oli opeteltava erikseen, lähinnä omalla ajalla.

Kaikki esiintyjät osallistuvat tavalla tai toisella melkein kaikkeen lavalla tapahtuvaan. Niinpä olemme lavalla käytännössä koko ajan, ja jokaisen oma toiminta on melko tarkkaan määrättyä koko esityksen ajan. Esityksessä tulee myös todella kuuma, joten olemme esityksen jälkeen aivan hikisiä.

Itselleni hankalinta esityksessä on vipulaudalla hyppiminen. Vipulaudalla temppuillessa kaikki tuntuu tapahtuvan todella nopeasti, ja välineen virhemarginaali on todella pieni. Huokaisenkin aina helpotuksesta, kun vipulautaosio on ohi ja kaikki ovat hengissä. Haluaisin kuitenkin jatkuvasti tehdä vaikeampia temppuja juuri vipulaudalla.

Hienointa on huomata yleisön reaktiot esityksen eri vaiheissa. Lavalla kuulee naurun, pelästyneet huudahdukset ja aplodit todella selvästi. Eloisa ja äänekäs yleisö tuntuu tuovan lisää energiaa kaikkien toimintaan. Yleisin kommentti, jonka olen kuullut esitystä koskien, on: ”Olette hulluja”. Siitä puheen ollen, esityksessä on tiettyä rämäpäisyyttä ja riskien ottoa, mutta mielestäni esitys kertoo ennen kaikkea antisankaruudesta, hauskanpidosta ja unelmista!

Subcase 2014 Foto: Petter HellmanEsiinnymme vuoden 2014 aikana Malesiassa, Sveitsissä, Norjassa, Ranskassa ja Helsingissä. Helsingin esitykset ovat osa Juhlaviikkojen ohjelmistoa. Tulkaa katsomaan!

 

terveisin,

Mikko