Tiiviskurssit 12. ja 14.12.2016

15174414_10153463827837465_1702429630_nCircus Helsinki järjestää akrobatian ja eri sirkuslajien tiiviskursseja 12. ja 14.12.2016. Kursseille ovat lämpimästi tervetulleita niin Circus Helsingin omat oppilaat kuin kaikki muutkin akrobatiasta ja sirkuslajeista kiinnostuneet.

Tiiviskurssien tarkoitus on tarjota oppilaille lyhyessä ajassa kohdistetusti tietoa jostain yksittäisestä lajista tai tekniikasta. Useat lajit sopivat myös hyväksi oheisharjoitteluksi muille lajeille. Kursseille voi ilmoittautua täällä. Huomaathan, että kurssi tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Kursseille otetaan ensisijaisesti molemmille päiville ilmoittautuvat.

Käsinseisonta kello 17:30-19 ***TÄYNNÄ***
Kurssilla käydään läpi voima- ja tekniikkaharjoituksia sekä venytyksiä, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja käsillä pysymistä. Kurssilla tehdään lämmittely, käytetään apuvälineitä ja käsinseisontatelineitä. Kurssilla on avoin taso. Kurssille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin ammattilaisetkin. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Opettajina ovat Circus Helsingin pitkäaikaiset opettajat Kristiina ja Osmo Tammisalo. Hinta 50e/2 päivää.

Tupla- ja kierrevoltit kello 18-19:30 ***TÄYNNÄ***
Tunneilla käydään läpi voima- ja tekniikkaharjoituksia, jotka parantavat tupla- ja kierrevoltteja. Kurssilla voidaan käydä läpi myös muita harvinaisempia voltteja riippuen kurssilaisten kiinnostuksesta. Harjoittelussa käytetään apuvälineitä, trampoliineja ja alastulomonttua. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Kurssilla harjoittelu helpottuu, mikäli osaat tehdä jollain alustalla (esimerkiksi trampoliinilta monttuun) kerävoltin 180° kierteellä tai voltin suorin vartaloin. Opettajana kurssilla toimii Circus Helsingin rehtori Mikko Rinnevuori. Hinta 50e/2 päivää.

Pariakrobatian perusteet kello 18-19:30
Kurssilla harjoitellaan pariakrobatialiikkeitä: vaakoja, heittoja, pyörityksiä ja nostoja. Kurssilla on avoin taso. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Kurssille ilmoittaudutaan pareittain. Jotta molemmat parista varmasti mahtuvat kurssille, pyydämme tekemään ilmoittautumisen seuraavasti: toinen parista ilmoittautuu, maksaa yhteisen osallistumismaksun ja lähettää parinsa nimen sähköpostitse osoitteeseen laura@circushelsinki.fi. Opettajina kurssilla ovat Kate ja Pasi Nousiainen. Hinta 100e/pari/2 päivää

Vertikaaliköyden keski-/jatkotaso kello 19:30-21 ***TÄYNNÄ***
Kurssi on tarkoitettu keski- ja jatkotason harrastajille sekä ammattilaisille. Kurssilla syvennytään erilaisiin kiipeyksiin sekä tempojen avulla dynaamiseen köyteen. Kurssilla harjoitellaan erilaisia swingejä ja keskitytään tarkastelemaan, miten swingejä on mahdollista hyödyntää pidempien sarjojen teossa. Kurssilla tutkitaan myös tapoja kehittää ja luoda omaa liikemateriaalia köydessä. Kurssi koostuu sekä teknisestä että myös taiteellisesta harjoittelusta. Tunnit alkavat heti harjoittelulla, joten tunnille tulee saapua valmiiksi lämmiteltynä. Kurssin opettaja Onni Hämäläinen on valmistunut Tukholman sirkuskorkeakoulusta päälajinaan vertikaaliköysi ja hän on Circus Helsingin vakituinen tuntiopettaja
Hinta 50e/2 päivää.

Vanne kello 19:30-21
Kurssilla harjoitellaan monipuolisesti vannetemppuja ja –tekniikkaa ja opetellaan yhdistämään yksittäisiä temppuja liikesarjoiksi. Kurssilla opeteltavat liikkeet yhdistelevät erilaisia vannetekniikoita sirkus- ja flow-tyylistä rytmiseen voimisteluun – treenaamme mm. heittoja, akrobaattisia vanneliikkeitä sekä multihooppausta. Kurssilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Opettajana toimii Elina Vessonen, Circus Helsingin kasvatti ja pitkä-aikainen opettaja. Video Elinan vanneharjoittelusta. Hinta 50e/2 päivää.

Straps perusteet kello 19:30-21 ***TÄYNNÄ***
Straps eli liinat on ilma-akrobatialaji, jonka monet liikkeet muistuttavat miesten telinevoimistelun rengasliikkeitä. Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi erilaisia pitoja, käännöksiä ja rullauksia. Kurssilla keskitytään tarkkaan ja turvalliseen perustekniikkaan. Kurssi sopii erityisen hyvin myös muiden lajien oheisharjoitteluksi. Opettajana toimii Jordan Webb. Opetuskieli englanti.
Opettajana toimii Jordan Webb. Opetuskieli englanti. Hinta 50e/2 päivää.

Rengastrapetsin perusteet kello 19:30-21 ***TÄYNNÄ***
Rengastrapetsille ominaisia liikkeitä ovat erilaiset pidot, heilunnat eli swingit, kierähdykset ja pudotukset. Kurssilla harjoitellaan yksittäisiä liikkeitä ja lyhyitä liikesarjoja. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille ja niille, jotka haluavat kerrata hyvää ja turvallista perustekniikkaa. Opettajana toimii Onna Degerman. Hinta 50e/2 päivää.