Yleistä tietoa opetuksesta

Circus Helsinki tarjoaa opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille. Alle 18-vuotiaille oppilaille annetaan sirkustaiteen laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta. Aikuisille on tarjolla opetusta aloittelijoista edistyneisiin.

Oppilaat aloittavat pääsääntöisesti perustason ryhmistä ja siirtyvät sieltä keski- ja jatkotason ryhmiin. Tunneilla harjoitellaan laajasti eri sirkuslajeja, kuten lattia-akrobatiaa, jongleerausta, trampoliinia, ilma-akrobatiaa, pariakrobatiaa ja nuorallakävelyä. Lisäksi tehdään ilmaisu- ja esiintymisharjoituksia sekä harjoitellaan voimaa ja liikkuvuutta. Aikuisille on tarjolla yleisten sirkustuntien lisäksi lajitunteja ilma-akrobatiaan, käsinseisontaan ja pariakrobatiaan. Viikkotuntien lisäksi järjestetään leirejä sekä tiiviskursseja eri lajeista.

Sirkustunteja on kahdessa salissa Suvilahden alueella.

Pääsalimme, Generaattorisali, sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 22 rakennus 1. Generaattorisali on suuri (600m2) sali, jossa harjoittelee samanaikaisesti 3 ryhmää. Generaattorisalissa on mahdollista harjoitella kaikkia sirkuslajeja ilma-akrobatiasta, trampoliineihin ja nuorallatanssista akrobatiaan. Tilaan on esteetön kulku. Generaattorisaliin pääset tutustumaan klikkaamalla tästä.

Osoitteessa Kaasutehtaankatu 1, rakennus 7, sijaitsee pienempi Konttorisali (80m2), jossa järjestämme opetusta pienemmissä ryhmissä lapsille ja aikuisille. Sali on suloisen viihtyisä tila, joka mahdollistaa rauhallisen harjoittelun yhdelle pienryhmälle kerrallaan. Konttorissa on mahdollista harjoitella akrobatiaa, tasapainoilua, jongleerausta, käsinseisontaa ja ilma-akrobatian perusteita. Konttorisaliin pääset tutustumaan klikkaamalla tästä.

Opetukseen ilmoittaudutaan ryhmittäin. Kukin ryhmä harjoittelee 1–2 kertaa viikossa lukujärjestyksessä ilmoitettuna aikana. Halutessaan oppilaat voivat ilmoittautua useampaan ryhmään. Circus Helsingillä on myös intensiiviryhmiä, joihin haetaan oppilaita vuosittain pääsykokeella. Intensiiviryhmät sopivat oppilaille, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisesti useamman kerran viikossa sekä esiintyä.

Circus Helsingin opettajat ovat oman lajinsa parhaimmistoa. Harjoittelu Circus Helsingillä on asianmukaista ja turvallista. Sirkusharjoittelu vaatii oppilaalta kärsivällisyyttä ja tunneilla odotetaan hyvää käytöstä ja opettajan ohjeiden noudattamista. Opetuskielet ovat ryhmästä riippuen suomi, ruotsi, englanti, espanja ja venäjä.

Tapaturmavakuutus
Alle 20-vuotiaat oppilaat on vakuutettu sirkustuntien ajan Fennia Vahinkovakuutus Oy:ssä. Vakuutusehdot löydät täältä. Yli 20-vuotiaille ja kattavamman vakuutusturvan (esim.magneettikuvaus) haluaville, suosittelemme oman vakuutuksen hankkimista. Vahinkotapauksessa opettaja antaa oppilaalle mukaan toimintaohjeen.

 

Kuvia Circus Helsingin opetuksesta

Circus Helsingin opetussuunnitelma